Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Οι 100 ταινίες που πρέπει να δούμε ! (60-56)

Συνεχίζουμε σήμερα το αφιέρωμα με τις 100 ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δούμε. Ταινίες που σας παρουσιάζουμε με τη βοήθεια της λίστας του Σταύρου Γανώτη από το cine.gr. Και αν ρώτε γιατί αργεί τόσο πολύ να εμφανιστεί κάθε φορά η καινούρια πεντάδα, η απάντηση είναι μία: σας αφήνουμε μπόλικο χρόνο για να τις δείτε κιόλας! Δε τις βάζουμε τσάμπα! Εξαιρετική πεντάδα η σημερινή, η οποία κρύβει και την αγαπημένη ταινία του γράφοντος.


60. Ο Τρίτος Άνθρωπος (The Third Man), 1949, Αγγλία


Νουάρ σε Σκηνοθεσία Carol Reed με τους Joseph Cotten, Trevor Howard, Alida Valli, Orson Welles.

"Ο Χόλι Μάρτινς καταφτάνει στην Βιέννη καλεσμένος από έναν φίλο του, τον Χάρυ Λάιμ, αλλά μαθαίνει γρήγορα πως ο τελευταίος είναι νεκρός από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Όμως δεν έχει πειστεί πως όλα είναι κανονικά και αναζητεί τα αληθινά αίτια του θανάτου του φίλου του."

59. Νευρικός Εραστής (Annie Hall), 1977, Η.Π.Α


Κωμωδία σε σκηνοθεσία Woody Allen με τους Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts, Carol Kane.

"Επικεντρωνοντας στην σχεση μεταξυ ενος εβραιου κωμικου (Woody Allen) και μιας τραγουδιστριας/ηθοποιου (Diane Keaton) ο Allen σχολιαζει τα συγχρονα κοινωνικα ηθη και τα συνηθισμενα "γουντιαλενικα" θεματα θανατου, φημης, σχεσεων και φυσικα τις διαφορες Νεας Υορκης-Λος Άντζελες."
  • Πόσο μας αρέσουν οι νευρώσεις του Woody Allen! Όλες του οι ταινίες του είναι εξαιρετικές...
58. Η Ζωή Είναι Ωραία (La Vita è Bella), 1997, Ιταλία


Πολεμική Κομεντί σε σκηνοθεσία Roberto Benigni με τους Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini.

"Ένας Εβραίος ζει ένα υπέροχο ειδύλλιο με μια γυναίκα, έχοντας ως όπλο το χιούμορ του. Λίγα χρόνια αργότερα θα προσπαθήσει με τη βοήθεια και πάλι του χιούμορ του να προστατέψει τον μικρό τους γιο από τους Ναζί καθώς θα βρεθούν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης."
  • Κατά τη γνώμη του γράφοντος, η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !
  • Περιττό να πούμε ότι μπαίνει στις ταινίες STRONGLY RECOMMENDED...
  • Συγκινητικό όσο τίποτα, αληθινό όσο τίποτα, ζωντανό όσο τίποτα.
  • Και η μουσική έρχεται για να σε κάνει να ανατριχιάσεις ακόμα περισσότερο...
  • Συγκλονιστικές ανθρώπινες σχέσεις. Δείτε τη, ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΟΥΜΕ !
57. Επαναστάτης Χωρίς Αιτία (Rebel Without a Cause), 1955, H.Π.Α


Νεανικό Δράμα σε σκηνοθεσία Nicholas Ray με τους James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo, Jim Backus.

"Το κακό παιδί από την καλή οικογένεια."
  • "Έκανε μονάχα τρεις ταινίες κι όμως αναφέρεται στους σημαντικότερους όλων των εποχών. Ξέρετε κάτι; Δικαίως." Σταύρος Γανώτης για τον James Dean...
56. Τζουράσικ Παρκ (Jurassic Park), 1993, Η.Π.Α


Θρίλερ Επιστημονικής Φαντασίας σε σκηνοθεσία Steven Spielberg με τους Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough.

"Πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δημιουργεί με το DNA από αίμα δεινοσαύρων μια ολόκληρη νέα γενιά των αφανισμένων από τον πλανήτη ερπετών ,με σκοπό την κατασκευή ενός πάρκου ψυχαγωγίας. Για την έγκριση λειτουργίας του, καλεί να το επισκεφτούν δυο παλαιοντολόγοι, ειδικοί στους δεινόσαυρους. Μαζί τους βρίσκεται ένας μαθηματικός, χαοτολόγος όπως αυτοσυστήνεται, ο οποίος έχει ενδοιασμούς γι’ αυτό το εγχείρημα που υπερβαίνει τη Φύση. Την παρέα συμπληρώνουν τα εγγονάκια του ιδιοκτήτη κι ένας δικηγόρος. Κι ενώ η περιήγηση αρχίζει, μια δυνατή θύελλα έρχεται να καταστρέψει τα συστήματα ασφαλείας ,και οι επισκέπτες του πάρκου ξαφνικά βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ έναν κόσμο στον οποίο οι δεινόσαυροι έχουν το πάνω χέρι..."
  • Είμασταν τυχεροί που το είδαμε μικροί! Από τους πιο thrilling κόσμους που θα μπορούσαν να ζωντανέψουν στον κινηματογράφο...

πηγή: cine.gr


2 σχόλια: