Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Στο νοσοκομείο μετά από διαγωνισμό chili...



Στο νοσοκομείο κατέληξαν οχτώ έφηβοι από τη Γερμανία, μετά από «σκληρό» διαγωνισμό για το ποιος θα φάει την περισσότερη chili σάλτσα!

Τα παιδιά, ηλικίας 13 και 14 ετών, είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του σχολείου, όταν ένας από αυτούς είχε την ιδέα να κάνουν ένα διαγωνισμό για το ποιος μπορεί να αντέξει να φάει την περισσότερη καυτερή σάλτσα, χωρίς να καεί.

Μερικές γουλιές αργότερα, το σχολείο αναγκάστηκε να φωνάξει ασθενοφόρα, καθώς εκτός από το κάψιμο στο στομάχι, πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Τα παιδιά έμειναν όλη νύχτα μέσα στο νοσοκομείο για επιτήρηση και την επόμενη ημέρα γύρισαν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η chili σάλτσα είναι 200 φορές πιο δυνατή από την κανονική, ενώ υπάρχει και μονάδα μέτρησης της «καυτερότητας» της. Η εν λόγω σάλτσα μετρήθηκε στις 535.000 μονάδες Scoville, τη στιγμή που η κανονική βρίσκεται μόλις στις 2.500 μονάδες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα παιδιά έχουν χάσει προσωρινά την αίσθηση της γεύσης, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να περάσουν λίγες εβδομάδες μέχρι να μπορέσουν να ξαναφάνε κανονικά.

πηγή: cosmo.gr


1 σχόλιο: