Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Πάμε Μάρκο ψυχάρα !



Χθες παρακολούθησα τον αγώνα του Μάρκου Παγδατή για το δεύτερο γύρο του Αυστραλιανου Όπεν. Ο αγώνας ξεκινούσε στις 2 η ώρα τα ξημερώματα. 9 η ώρα έπρεπε να σηκωθώ για να πάω στη δουλειά. Ο αγώνας διήρκησε πάνω από 4 ώρες. Όμως το να βλέπεις έναν αγώνα του Μάρκου αξίζει τόσο πολύ !

Ο Μάρκος έχανε 2-0 σετ. Είχε κράμπες. Είχε απέναντι του έναν από τους καλύτερους 20 τενίστες στον κόσμο. Κι όμως κέρδισε ! Μια τέτοια ανατροπή τριών σετ είναι πάρα πολύ σπάνια.

Όσα χρόνια παρακολουθώ αγώνες του Μάρκου πάντα με κερδίζει το γεγονός ότι είναι ξεχωριστός. Είναι χαμογελαστός. Είναι εκφραστικός όσο κανένας. Διασκεδάζει τους μεγάλους αγώνες. Και φυσικά, έχει τους πιο θερμούς θαυμαστές. Και ο χαρακτήρας του το αξίζει.

Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο επίσης ξεχωριστός Λέιτον Χιούιτ. Το ποιος παίζει εντός έδρας δεν είναι σίγουρο. Το κοινό θα έχει μισούς Αυστραλούς και μισούς Έλληνες ομογενείς. Ο Χιούιτ ίσως παίζει για τελευταία φορά στο Όπεν της πατρίδας του. Αγώνας ξεχωριστός. Η πρόβλεψη μου είναι ότι ο Μάρκος θα κερδίσει 3-1. Για να δούμε ! Μάρκο γερά !


Υ.Γ: Θα κλείσω με το εξής. Χθες ο Μάρκος γύρισε το 2-0 σε 2-2. Κέρδιζε 5-1 game στο 5ο σετ και εκείνη τη στιγμή παθαίνει απίστευτες κράμπες. Δεν μπορεί καλά-καλά να περπατήσει. Κι όμως το κέρδισε το game και πήγε στο 6-1. Μπορώ να σκεφτώ διάφορους αγώνες που το ξαναέκανε στο παρελθόν. Και αυτό πέραν από αθλητικά ταλέντα χρειάζεται και ψυχή και ο Μάρκος είναι ο No1 στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα. Για να δούμε που μπορεί να φτάσει φέτος...

Υ.Γ 2: Το συμβόλαιο του Παγδατή με την Adidas έσπασε. Το λόγο δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Μάρκος παίζει στο Αυστραλιανό με δικά του ρούχα στα οποία έχει ράψει πάνω τη σημαία της Κύπρου.

by Dominic

1 σχόλιο: