Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Το θαύμα και οι εικόνες καταστροφής


Μια εβδομάδα μετά τον σεισμό που ισοπέδωσε την Αϊτή, μια νεαρή γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από από συνεργείο της γαλλικής οργάνωσης Διασώστες Χωρίς Σύνορα από τα συντρίμμια ενός σούπερ-μάρκετ στο Πορτ-ο-Πρενς.

Η κοπέλα είχε τις αισθήσεις της και ήταν σε καλή κατάσταση. Η νεαρή Οτελίν Λοσανά μπορούσε να αναπνέει και να κάνει μερικές κινήσεις για όσο καιρό ήταν εγκλωβισμένη. Οι διασώστες προσπαθούσαν επί εννέα ώρες να τη βγάλουν και έκαναν λόγο για θαύμα.

Χθες είχε ανασυρθεί επίσης μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία δήλωσε ότι προσευχόταν διαρκώς και πίστευε ότι θα μείνει ζωντανή.

Πάντως ο αμερικανικός στρατός προέβλεψε ότι σύντομα οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση επιζώντων θα σταματήσει.

Από τον φονικό σεισμό υπολογίζεται ότι περίπου 75.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 250.000 τραυματίστηκαν και 1.000.000 έμειναν άστεγοι.

Η καταγραφή της καταστροφής στο Google Earth



Την μεγάλη καταστροφή από τον ισχυρό σεισμό στην Αϊτή κατέγραψε το Google Earth, συγκρίνοντας φωτογραφίες πριν και μετά.

Εντυπωσιακές, αλλά και τρομακτικές οι εικόνες που υπάρχουν πλέον στο Google Earth δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να δουν τις φωτογραφίες πριν τον σεισμό και μετά να γυρίσουν στις τελευταίες εικόνες.



Εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει το τι έχει συμβεί. Η Google ετοιμάζει και νέες υπηρεσίες που θα έχουν σχέση με το χτύπημα του σεισμού στο νησί της Καραϊβικής.



Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα παρέχονται όλο και περισσότερα βίντεο από την Αϊτή στο Youtube, ενώ θα λειτουργήσει και το "Person Finder", μια υπηρεσία που θα έχει στόχο να βοηθήσει όσους Αϊτινούς βρίσκονται στο εξωτερικό να εντοπίσουν συγγενείς τους που επέζησαν του σεισμού.

πηγή: news 24/7


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου