Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΗΠΑ: Φυλάκιση 15 ετών για κακοποίηση σκύλου


Δικαστήριο στην Καλιφόρνια επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 ετών και 6 μηνών σε άνδρα που κακοποιούσε βάναυσα τον σκύλο του. Αυτή είναι ίσως η πιο μεγάλη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ από δικαστήριο για τέτοιου είδους εγκλήματα.

Ο συγκεκριμένος άνδρας κακοποιούσε συστηματικά τον σκύλο του Bubba, ένα pit bull, τον τραυμάτιζε στο κεφάλι, τον έκαιγε με τσιγάρα και άλλους τρόπους και τον χτυπούσε ανελέητα. Η υγεία του σκύλου έχει εν τω μεταξύ αποκατασταθεί εκτός από το γεγονός ότι το ένα του μάτι έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα.

Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο δικαστής είπε ότι λυπάται που ο νόμος δεν του επιτρέπει να επιβάλει βαρύτερη ποινή. "Όλες οι άλλες περιπτώσεις που έχω δικάσει", δήλωσε, "είχαν κάποιο ελαφρυντικό. Σε αυτήν την περίπτωση, διακρίνω μια σαδιστική συμπεριφορά χωρίς προηγούμενο και χωρίς οποιοδήποτε ελαφρυντικό".

Στη φωτογραφία ο Bubba όπως είναι σήμερα.

Glenti comment:  Να ξυπνάμε και λίγο εδώ στην Ελλάδα.Δεν χρειάζεται να καίγονται τσιγάρα πάνω στο ζώο και να ξυλοφορτώνεται άγρια για να σοκαριζόμαστε.

Υπάρχουν (δυστυχώς) και πολλοί άλλοι τρόποι κακοποίησης και πρέπει και αυτοί να καταγγέλονται, να τιμωρούνται και - κάποια στιγμή - μέσω της παιδείας και του πολιτισμού (...) να εξαλείφονται.

Και η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...
by Kat



2 σχόλια:

  1. Μου αρέσει το (...) μετά το "μέσω της παιδείας και του πολιτισμού". Το συγκεκριμένο post το παίρνω και προσωπικά γιατί έχουμε και εμείς τη δική μας σκυλίτσα που τη λένε Μπούμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ-άνθρωπος. Μπράβο στη δικαστή για την αιτιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή